Welcome to Our Website

Red Grandis en Frake gevelbekleding zjin duurzame materialen voor de toekomst

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, zoeken architecten en bouwprofessionals voortdurend naar nieuwe materialen die zowel esthetisch aantrekkelijk als milieuvriendelijk zijn. Frake gevelbekleding is een opkomend materiaal dat aan deze eisen voldoet. Maar ook red grandis is een duurzame en veelzijdige houtsoort, voor gevelbekleding.

Wat is frake gevelbekleding?

Frake gevelbekleding verwijst naar de toepassing van houten bekleding aan de buitenzijde van gebouwen om ze te beschermen tegen weersinvloeden, isolatie te bieden en visueel aantrekkelijk te maken. Het gebruik van duurzaam hout zoals red grandis maakt dit soort bekleding ecologisch verantwoord en geeft een natuurlijke uitstraling aan het gebouw. Veel mensen zijn inmiddels bekend met de toepassingen van frake en deze houtsoort staat bij steeds meer mensen op het lijstje van favorieten. Maar er zijn nog andere opties. Wat denk je, bijvoorbeeld, van red grandis?

Red grandis is een veelbelovende houtsoort

Red grandis (Eucalyptus grandis) is een hardhoutsoort afkomstig uit Zuid-Amerika en deze wordt steeds populairder vanwege zijn vele positieve eigenschappen. Het is een snelgroeiende boomsoort, wat betekent dat het hout op een duurzame en verantwoorde manier kan worden geoogst. Bovendien is red grandis van nature bestand tegen insecten en rot, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding. Een van de belangrijkste voordelen van red grandis als gevelbekleding is de duurzaamheid van het materiaal. Het gebruik van deze houtsoort helpt ontbossing van inheemse bossen te verminderen, omdat het afkomstig is van goed beheerde plantages. Hierdoor wordt het ecologische evenwicht in de regio behouden en worden belangrijke ecosystemen beschermd. Naast de duurzaamheid biedt red grandis een esthetische meerwaarde aan gebouwen. Het hout heeft een natuurlijke warme uitstraling en een prachtige roodbruine kleur, die na verloop van tijd vergrijst en een charmante zilvergrijze tint krijgt. Hierdoor krijgt het gebouw een tijdloze en elegante uitstraling.

Met deze houtsoort is veel mogelijk

Red grandis gevelbekleding is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt in verschillende bouwstijlen en -types. Het kan zowel voor residentiële als commerciële gebouwen worden gebruikt en past zich gemakkelijk aan moderne en traditionele architectuur aan. Bovendien kan het hout worden geschilderd of gebeitst, waardoor ontwerpers verschillende afwerkingen kunnen bereiken en eindeloze ontwerpmogelijkheden hebben. Een ander voordeel van red grandis als gevelbekleding is de uitstekende weerbestendigheid. Het hout is van nature bestand tegen vocht, wat het risico op kromtrekken, barsten of rotten vermindert. Dit verlengt de levensduur van de bekleding en vermindert de noodzaak van frequente onderhoudswerkzaamheden.