Tips - Suggesties

Albir - Costa Blanca

De Beste, Lekkerste, Mooiste, Leukste, Grappigste, Meeste, Bekendste...
Wandelen en fotograveren

Wandeling vanuit Albir door Natuurpark Sierra Helada naar de vuurtoren (El Faro de l’ Albir)


Karakteristiek:

Deze makkelijke wandeling over een geasfalteerd pad bied je mooie vergezichten over de Costa Blanca, de dorpen langs de kuststrook, de prachtige bergen in het achterland en het helderblauwe water met rotsformaties.
Tijdens de wandeling kun je een uitstapje maken naar de okermijnen. Uiteindelijk heb je bij de vuurtoren een heel mooi uitzicht. De vegetatie bestaat uit dennenbomen, jeneverbes, tijm en rozemarijn.

Tijdens deze wandeling kom je geen eet en drink gelegenheden, terrassen in overvloed in Abir.Wandelen vanuit Albir - Wandelingen vanuit Albir - Costa Blanca
Albir Tips! PR-V52 Wandeling vanuit Albir (L’Alfas del Pí) door Natuurpark Sierra Helada naar de vuurtoren "El Faro de l’ Albir" (Costa Blanca - Alicante)Hoe kan ik het beginpunt bereiken (Dit is punt B).


Wandelroute vanuit Albir naar de vuurtoren

Boulevard Albir - Parque Natural Sierra Helada, ca 20 min

De wandeling begint bij de Office de Turismo in Albir (L’Alfas del Pí). Ga de straat links omhoog meteen achter de toerist informatie. Je loopt ongeveer 500m door de straten van Albir omhoog. Op kruisingen houd je steeds links aan en uiteindelijk kom je uit op een parkeerplaats. Hier is een slagboom en begint een betonnen pad naar o.a. de vuurtoren. Ga dit pad op. Aan je linkerhand ligt een picknick plaats.
Wandelen vanuit Albir Okermijn

Parque Natural Sierra Helada – El Faro de l’Albir, ca 50 uur

De gehele wandeling gaat over een asfaltpad. Je komt door een tunnel. Maar voordat je daar bent is er links een zandpad dat naar beneden loopt. Als je daar naar beneden gaat kom je uit bij een berginham (Caleta del Metge) met iets verderop een prachtig uitzicht op de baai van Althea, met in de verte de Penyal d’Ifach die omringt wordt door schitterende bergen die zo typerend zijn voor dit gebied van de Marina Baixa.

In de richting van de vuurtoren, na ongeveer 300 m, kom je op een pad dat langzaam afdaalt naar de mijnen. Deze fenistische mijnen zijn later door de romeinen gebruikt. Het oker dat ze uit de mijnen haalden werd voornamelijk gebruikt als kleurstof maar toen aan het einde van de vorige eeuw andere middelen werden gebruikt werden de mijnen gesloten.Ongeveer 500 m na de tunnel gaat de weg met een flauwe bocht naar boven. Aan de rechterkant van de weg bevindt zich een natuurlijke opening in de berg die de naam "De mond van de walvis" (Boca de la Ballena) heeft gekregen.

Aan het einde van de weg kom je uit bij de vuurtoren van Albir waar je omheen kunt lopen en een fantastisch uitzicht hebt. Na een pauze loop je weer terug naar Albir over dezelfde weg.


Wandelen vanuit Albir

Wandelpad naar de vuurtoren van Albir

Costa Blanca - Albir

Albir - Costa Blanca

Wandelpad van Albir Costa Blanca

Boulevard van Albir

Wandelen vanuit Albir Tijm Bloesem

 

Costa Blanca - Albir

 

Wandelpad van Albir Costa Blanca

 

Costa Blanca Overnachten in Albir


Zoek je nog een speciale plek om te overnachten in Albir, breng dan eens een bezoek aan een van de diverse B&B's die de Costa Blanca rijk is.


In Spanje noemt men dit type accommodatie een Casa Rural.
Er is persoonlijke aandacht, de eigenaren kennen de omgeving goed en kunnen je prima adviezen geven.

Eten in Albir
1. Restaurante la Tasca, Albir
2. Restaurant Brisa del Mar, Albir
3. Restaurante Graciosa, Albir
4. Restaurante Leonardo, Albir
5. Restaurante Sabor, Altea
Overnachten in Albir
1. Camping Arena Blanca, Benidorm
2. Camping Villa Sol, Benidorm
 
 
 


Wandelingen aan de Costa Blanca
Costa Blanca Tips! PR-V52

Wandelen vanuit Albir naar de vuurtoren (El Faro de l’ Albir)Km 3
Duur 1 uur
niveau 1
Hoogteverschil 100 m
Startplaats Albir - l'Alfas del Pí (Costa Blanca)
Startpunt Zuidkant van de boulevard van Albir, bij Informacion de Turismo van Albir

Google Earth Track Garmin Track Live Virtual EarthCaminar por la vida en la Costa Blanca