Tips - Suggesties

Calpe - Peñon de Ifach

De Beste, Lekkerste, Mooiste, Leukste, Grappigste, Meeste, Bekendste...
Wandelen vanuit Calpe door de Rots van Calpe
"Peñon de Ifach"


Karakteristiek:


Het symbool van Calpe de Rots van Calpe "Parque Natural Peñon de Ifach of del Penyal d’ifac" is in 1987 tot Natural Park verklaard, de Rots van Calp is een richtpunt aan de Costa Blanca, en een punt vanwaar je goed zicht hebt op de Costa Blanca . Je kunt de top van Peñon de Ifach bereiken via een wandelpad goed gemarkeerd en in perfecte staat tot de tunnel in de rots, voorbij de tunnel wordt de weg steeds gevaarlijker, omdat het langs de smalle kliffen gaat en door de vele bezoekers zijn de stenen glad geworden .Wandelen vanuit Calpe - Wandelingen vanuit Calpe - Costa Blanca
Calpe Tips! PR-V20 Wandelen vanuit Calpe door de Rots van Calpe "Peñon de Ifach" (Costa Blanca - Alicante)Tijdens deze wandeling kom je geen eet en drink gelegenheden, terrassen in overvloed in Calpe

Hoe kan ik het beginpunt bereiken (Dit is punt B).Wandelroute - Wandelpad - Calpe

Je kunt de auto achterlaten in de buurt van de haven of in de buurt het bezoekerscentrum – Museum ( el centro de visitantes of el centro de información) van Peñon de Ifach, waar ze alles in detail weten van de milieu-eigenschappen van het Natuur Park. Vanaf het bezoekerscentrum begint het wandelpad dat klimt naar de top van de rots (Peñon de Ifach of Penyal d’Ifac ), 332 meter.

Nabij het centrum van informatie en lager gelegen gebieden zijn de resten van een Iberische dorp, bijna verborgen tussen de vegetatie, gedateerd tussen V en III eeuw voor Christus.

Het pad klimt geleidelijk naar de tunnel via een "Zig Zag", maar voordat je daar aankomt, passeer je de Mirador de Poniente, waar we een eerste overzicht van de Sierra Helada, Sierra de Bérnia, Morro de Toix, Puig Campana, Sierra de Oltá, Calpe, enz. hebben.

Je klimt en al snel en bereikt de Mirador de botanicus, Cavanilles, waar je net als Mirador een prachtig panoramische uitzicht hebt.


Wandelen langs de Kliffe van Calpe

Na het passeren van nog enkele mooie uitzichtpunten, bereik je de tunnel (uitgehakt in 1919), door het vele gebruik is de vloer gepolijst, dus glad, daarom zijn er touwen aan de muren van de tunnel aan gebracht als ondersteuning om vallen te voorkomen.

Je gaat door de tunnel en volgt nu een smal wandel pad, hier en daar zijn touwen aan gebracht om de doorgang te vergemakkelijken. Al snel kom je een route aanwijzing tegen die je naar de top en Mirador Carabineros leidt. Hier vind je ook de overblijfselen van een oude verdedigingstoren.

Nadat je hebt genoten van het uitzicht loop je terug tot je bij een aanwijzer komt die je rechtstreeks naar de top brengt, deze ligt op 332 meter, vanaf hier heb je een uniek uitzicht op de Costa Blanca.


Wandelen naar de Rots van CalpeTot slot keer je terug naar het startpunt volgens hetzelfde wandelpad waar je vandaan kwam.

Op de punten in de Rots (Peñon) van Ifach vind je een groot aantal meeuwen die leven en broeden in het park. Als je dit wandelpad loopt tijdens het broedseizoen, maanden april/mei en juni zijn sommige delen afgesloten.

Aan de west zijde van de rots is een grot met een bron van zoet water. Deze is alleen met duikuitrusting toegankelijk.


Wandelen met Zeezicht vanaf Calpe


Als deze korte wandeling je toch iets te moeilijk lijkt, wandel dan vanuit het centrum richting het strand en wandel om Peñon de Ifach en geniet van het prachtig uitzicht over de Mediterrane zee. Je honger kun je goed stillen bij een van de verschillende visrestaurantjes waar het gezellig zitten is en er een ruime keuze is in vis. Bij de haven van Calpe heb je een informatiepunt . In het informatiepunt gaat er een trap naar boven die je leid naar de visafslag / veiling. Naast het informatie punt van Calpe kun je verse vis kopen.

De wegbewijzering wordt in het Valenciaans aangegeven, dit houdt in dat Parque Natural Peñon de Ifachi wordt aan gegeven als Parc Natural del Penyal d’ifac.
Wandelen vanuit Calpe - Costa Blanca

Costa Blanca

Costa Blanca - Calpe

Patrijs (Perdiz)

Wandelen vanuit Calpe Costa Blanca

Bloeiende Hei

Costa Blanca Overnachten in Albir of Benidorm


Zoek je nog een speciale plek om te overnachten in Albir of Benidorm, breng dan eens een bezoek aan een van de diverse B&B's die de Costa Blanca rijk is.


In Spanje noemt men dit type accommodatie een Casa Rural.
Er is persoonlijke aandacht, de eigenaren kennen de omgeving goed en kunnen je prima adviezen geven.

Eten in Albir
1. Restaurante la Tasca, Albir
2. Restaurant Brisa del Mar, Albir
3. Restaurante Graciosa, Albir
4. Restaurante Leonardo, Albir
5. Restaurante Sabor, Altea
De mooiste dorpjes achterland Costa Blanca
1. Guadalest, Alicante
2. Finestrat, Alicante
3. Tarbérna, Alicante
4. Jalón, Alicante
5. Polop, Alicante
Hoogste bergtoppen van de Costa Blanca
1. Aitana, 1558m la Sierra Homónima,
2. Puig Campana, 1406m
3. Montcabrer, 1390m la Sierra de Mariola,
4. Pla de la Casa, 1379m Sierra de la Serrella.
5. Serrella, 1359m la Sierra de Serrella


Wandelingen aan de Costa Blanca
Costa Blanca Tips! PR-V20

Wandeling vanuit Calpe naar de Mirador en de top van Peñon de la IfachaKm 5
Duur 3 uur
niveau 3
Hoogteverschil 307 m
Startplaats Calpe
Startpunt Parkeerplaats van het Natuur Park Peñon de la Ifacha

Google Earth Track Garmin Track Live Virtual EarthCaminar por la vida en la Costa Blanca