Tips - Suggesties

Benidorm

De Beste, Lekkerste, Mooiste, Leukste, Grappigste, Meeste, Bekendste...
Wandelen vanuit Benidorm


Karakteristiek:


Makkelijke wandeling over geasfalteerde paden met mooi zicht op zowel Benidorm met het achterliggende berglandschap als wel de zee met mooie rotspartijen en kliffen en met een beetje geluk kun je passerende dolfijnen zien..

Tijdens deze wandeling kom je geen eet en drink gelegenheden, terrassen in overvloed in BenidormWandelen vanuit Benidorm - Wandelingen vanuit Benidorm - Costa Blanca
Benidorm Tips! PR-V13 Makkelijke wandelen vanuit Benidorm (Costa Blanca - Alicante)

Hoe kan ik het beginpunt bereiken (Dit is punt B).Wandelroute - Wandelpad - Benidorm

Makkelijke wandeling over geasfalteerde paden met mooi zicht op zowel Benidorm met het achterliggende berglandschap als wel de zee met mooie rotspartijen en kliffen.

Deze route begint op de boulevard (Levante) in Benidorm. Als je naar de zee kijkt loop je linksaf en blijf de boulevard volgen. Aan het einde ga je Calle Alcalde Manuel Catalán Chana in. Dit is een steile weg omhoog, aan het einde van het Levantestrand langs hotel Benikaktus.

Je vervolgt de weg langs de kust en komt op een splitsing waar je rechtdoor aanhoudt. De weg is afgesloten met een ketting maar voor de wandelaar is er een doorgang. Hier staat ook een informatiebord met de wandeling naar Punta del Cavall en Punta de la Escaleta. Onderweg staan er enkele bankjes onder bv. Vijgenbomen. Het is een breed wandelpad waar je veel jeneverbes struiken tegenkomt. Uiteindelijk kom je uit bij de Torreón, een bewakingstoren uit de XVII eeuw, van waaraf je een schitterend uitzicht hebt over de steile kustwanden van de Sierra Helada.


Wandelen langs de Kliffe van Benidorm

Hier staan enkele bankjes waar je even kunt pauzeren. De terug weg loopt via dezelfde weg.

Uiteindelijk kom je weer op de splitsing waar je nu naar links gaat. Hier staat Cala Tí Ximo aangegeven. Op de rotonde ga je rechtdoor naar het uitkijkpunt Punta Llisera. Hier zijn overblijfselen te zien van een Iberisch-Romaans dorp. Dit dorp had zonder twijfel te maken met de nabij gelegen Okermijnen van La Cala del Tí-Ximo.

Links van de muur gaat een steile trap naar beneden en kom je uit bij de grot Cueva del Barbero.

Weer bij de muur teruggekomen zoek je een pad naar links. Dit pad komt uiteindelijk uit bij een 1 meter brede betonnen muur. Hier kun je over heen lopen tot je weer uitkomt in de straat waar je begonnen bent.


Wandelen naar de Grot van CalpeTapas in Benidorm:

Weer in Benidorm aangekomen kun je je dorst lessen op een van de vele terrasjes maar het is ook erg leuk om in het oude centrum de kleine tapa barretjes te bezoeken.

Winkelen in Benidorm:

Buiten de vele souvenirs winkeltjes is het hier fantastisch winkelen in de meer dan 1600 tiendas.

Costa Blanca
Costa Blanca Overnachten in Benidorm


Zoek je nog een speciale plek om te overnachten in Benidorm, breng dan eens een bezoek aan een van de diverse B&B's die de Costa Blanca rijk is.


In Spanje noemt men dit type accommodatie een Casa Rural.
Er is persoonlijke aandacht, de eigenaren kennen de omgeving goed en kunnen je prima adviezen geven.

Eten in Benidorm
1. Restaurante la Tasca, Benidorm
2. Restaurant Brisa del Mar, Benidorm
3. Restaurante Graciosa, Benidorm
4. Restaurante Leonardo, Benidorm
5. Restaurante Sabor, Altea
Overnachten in Benidorm
1. Camping Arena Blanca, Benidorm
1. Camping Villa Sol, Benidorm
 
 
 


Wandelingen aan de Costa Blanca
Costa Blanca Tips! PR-V13

Wandeling vanuit Benidorm over geasfalteerde paden met mooi zicht op zowel Benidorm als de Kliffen van de Sierra HeladaKm 6,4
Duur 2 uur
niveau 1
Hoogteverschil 74 m
Startplaats Benidorm
Startpunt Deze route begint op de boulevard (Levante) in Benidorm - Noordzijde

Google Earth Track Garmin Track Live Virtual EarthCaminar por la vida en la Costa Blanca