Tips - Suggesties

Wandeling vanuit Bubion

De Beste, Lekkerste, Mooiste, Leukste, Grappigste, Meeste, Bekendste ...
Rondwandeling vanuit Ferreirola door de Alpujarras

Rondwandeling vanuit Bubion


Karakteristiek:

Deze wandeling kenmerkt zich door de vele en mooie vergezichten (vistas) op de heuvel van de Atalaya, de toppen van de Sierra Nevada (Caballo, Veleta, Los Machos) aan de noordkant, aan zuidkant de kust (Costa Tropical), met goed weer zie je het Afrikaanse Rifgebergte en met een verrekijker zie je de Marokkaanse windmolens.
Je wandelt naar hoogte van bijna 1600m. naar de Peñon del Angel.

De wandeling heet officieel Monte Pecho "La Tala"Tinao Casa Cañada in Bubion

<< Terug naar de Wandelingen, Wandelroutes in de Alpujarras

>> GPS Wandelingen in de Alpujarras >>
Alpujarras Tips! PR-10 Rondwandeling vanuit Bubion naar Peñon del Angel Duur: 2 uur.Rondwandeling vanuit Bubion door de Alpujarras
Tijdens deze wandeling kom je geen eetgelegenheden tegen.

Rondwandeling vanuit Bubion naar Peñon del Angel boven op de Monte Pecho, via de GR7
Kort, pittig wandelingetje met vele mooie vergezichten.

Rood / Wit

Bubion - einde GR7 Traject I ca. 60 min

De wandeling begint op de doorgaande weg naar Capileira (Calle Ermita). Vanaf het parkeer terrein in Bubion loop je naar ......, aan de ........ van de weg, meteen voorbij Cafe / Bar Culpable staat een aanwijzer naar ...... van de GR7 naar Capilerilla, vanaf hier ga je licht naar boven.


Kastanjebomen en bankje met mooie vergezichten op de dorpjes Bubion, Capileira en de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. De wandeling wordt langzaam steeds steiler en slingert ...... tot een hoogte van 1580m. Dan sta je op Monte Pech en heb je mooie vistas naar de ander kant ........ op de Sierra Contraviesa

Rondwandeling vanuit Bubion door de Alpujarra
Traject II ca. 25 min

Je daalt hier ........, op deze kruising gaat de GR7 ........, hier ga je ...... en blijf je de Groen / Wit aanwijzingen volgen....... Op dit traject hebt je een kompleet ander landschap en uitzicht, de Sierra Nevada en de Barranco del Poqueira zijn geheel uit beeld verdwenen. Capileira en Bubión.


Rondwandeling vanuit Bubion door de AlpujarrasTraject III ca. 40 min

De splitsing is goed aangegeven door 2 Groen / Witte paaltjes, hier gaat een smal wandelpad naar ...... (.... graden) en slingert langs de brem (Retama) en onder de eikenbomen naar beneden...... Na ........ kom je op een splitsing waar je al eerder geweest bent,


De complete GRATIS wandelbeschrijving in PDF print formaat ontvangen: <<Klik dan hier >>


U kunt maximaal1 gratis wandelbeschrijving aanvragen.
Het enige wat wordt gevraagd is je email en de wandeling word je direct per email toegezonden.

Wij wensen je veel wandelplezier, als je na het lopen van deze wandeling tips, leuke aanwijzingen of een aanvulling hebt, nodigen wij je graag uit om een email te sturen naarinfo@de5van.nlAmandelen

Pittoreske straatjes van bubion

Gedroogde paprikas (Pimientos Rojos)

De vele schoorsteentjes die Bubión rijk is

Cactus, Woestijn Vijg Cactus - Chumba - Chumbero

Hier pik je de GR7 op

Overnachten in de Alpujarras - Sierra Nevada


Zoek je nog een speciale plek om te overnachten in de Alpujarras, breng dan eens een bezoek aan een van de diverse B&B's die de Alpujarras rijk is.


In Spanje noemt men dit type accommodatie een Casa Rural.
Er is persoonlijke aandacht, de eigenaren kennen de omgeving goed en kunnen je prima adviezen geven.

Lekker eten in de Alpujarra
1. Estacion 4, Bubion
2. El Asador, Capileira
3. Restaurant Ibero, Capileira
4. Restaurant Teide, Bubion
5. Brasseria La Fuente, Bubion
Geschiedenis: Er zijn vele verschillende versies over de exacte geschiedenis van de Alpujarras. Tot de 7de eeuw werd de Alpujarras bevolkt door de Romeinen. Daarna kwamen de Moren die de Acequias en de vele eras hebben aangelegd waar men nu nog steeds van profiteert. Van oudsher werd de Alpujarras ingedeeld in districten, La Taha (Arabisch) genoemd. Elk district had een administratief hoofd (el alcaide) en een spirituele leider (el alfaqui). Aan het einde van de Nazari dynastie in de XV eeuw werd de Alpujarras verdeeld in 12 Las Tahas.
Elke La Taha had een hoofddorp waar vanuit gedirigeerd werd. Van bijvoorbeeld de 3 Poqueira dorpen was Bubion het strategisch punt. Hier zijn nog resten van een Arabische toren naast de kerk te vinden. La Taha de Pitres bestaat uit 7 dorpen, Capilerilla, Atalbeitar, Mecina, Mecinilla, Fondales, Ferreirola en Pitres.

In 1492 was de val van de laatste Moorse Koning van Granada (Boabdil). Vele moren vluchten terug naar Afrika, maar degene die zich tot het Katholicisme bekeerden mochten in de Alpujarra blijven wonen. De Moren hadden een hoog conjunctuur opgebouwd en in het geheim bleven ze het Moslim geloof uitoefenen.
Daar kwam in 1578 een eind aan, een hevige oorlog van 4 jaar ging er aan vooraf. Er vloeide zoveel bloed van zowel Moren als Christenen dat de Barranco rood zag van het bloed. Na de oorlog heeft men deze de Barranco de la Sangre (De Kloof van het Bloed) genoemd,
De Alpujarras was ontvolkt, Felipe III liet de Alpujarras bevolken met 80.000 tot 100.000 personen afkomstig uit Castiila, Leon Galicia en Aragón.

*Acequia : Las Alpujarras heeft een eeuwenoud irrigatienetwerk (Acequias) van Moorse oorsprong dat de natuurlijke waterloop reguleert. Het zorgt er niet alleen voor dat alle dorpen voorzien worden van drinkwater, maar ook dat je het hele jaar door in een verrassend groen landschap wandelt.

*Tinao: Een tinao is een specifiek soort overkapping, meestal tussen 2 casas(huizen). Het heeft als functie dat tijdens slecht weer als men terug kwam van het land (campo), de dieren en de oogst droog konden staan en uiteraard kan men in de schaduw uitrusten .

*El terrao: Dit is wat men in de Alpujarras het dak noemt. Boven de 1100 meter bestaat het dak uit balken/stammen van kastanje (vigas) met dwars latten van kastanje (alfanjías), deze worden bedekt met platte leistenen (losas de pizarras). Beneden de 1100 meter worden eucalyptis bomen gebruikt met daarop cañas (riet). Beide daken worden bedekt met een dikke laag launa, een soort blauwgrijze klei dat zich bij nat weer sluit en ademt als het droog is. Tegenwoordig wordt onder de launa plastic met beton gebruikt.

*Launa: Typisch voor de Alpujarra is dat de daken bedekt zijn met launa: (phyllites) een soort blauwgrijze klei dat zich bij nat weer sluit en ademt als het droog is.

*Era: Era's kom je overal in de Alpujarras tegen. Era's zijn ronde dorsvloeren van leisteen (pizarras) en liggen altijd op een winderige plek. Hier werd vroeger het graan van het koren gescheiden.

*Pueblos Blancos: De witte dorpen van de Apujarras zijn niet altijd wit geweest. In de XVII eeuw was er een pest epidemie en men dacht dat kalk een desinfectans was, dus begon men de casas van buiten en van binnen wit te kalken. Zo kwam men er achter dat de casas veel ruimer leken.

*Las Casas y Los Cortijos: De huizen en boerderijen zijn gemaakt van materialen die in de directe omgeving te vinden waren, maximaal 1km van de bouwplaats. De stijl van architectuur is waarschijnlijk van de Arabieren, de huizen zijn allemaal op het zuiden gericht. Deze bouwstijl vind je alleen in de Alpujarra.

*Las Ventanas
: De ramen zijn erg klein om de kou/hitte buiten te houden en waren altijd gericht op het zuiden.

*Las Chimeneas: Alle Casas en Cortijos in de Alpujarras hebben grote piramidevormige openhaarden met op de daken vaak mooie, ronde, taps toelopende, witte schoorstenen. De schoorsteen wordt afgedekt met een leisteen.

*Agave (Pita): Columbus heeft de Agave samen met de Chumbera (Cactus van de woestijnvijg), Goud en Zilver in de 16de eeuw naar Europa gebracht. In de volksmond wordt deze plant de 'honderdjarige Aloë' genoemd. Aanvankelijk werd deze plant gerangschikt onder de Aloë's. Men dacht dat de plant eens in de honderd jaar bloeide. Dat is een misverstand. Hij bloeit na zeven jaar en sterft vervolgens af, maar niet zonder een nieuwe loot aan de basis te hebben gevormd. De bonte variëteiten groeien langzamer dan hun groene of blauwgroene soortgenoten. Agave victoriae-reginae heeft spatelvormige bladen. Het rozet wordt tot veertig centimeter in doorsnede. De meeste soorten Agave komen in Mexico voor, maar ook in andere droge en warme streken op de aardbol is Agave te vinden.

Wandelingen in de Alpujarras
Costa Blanca Tips! PR-10

Rondwandeling vanuit Bubión naar Peñon del AngelKm 4,2
Duur 2 uur
niveau Pittige wandeling, maar goed tedoen
Hoogteverschil 296 m
Totaal Dalen & Stijgen 296 m
Startplaats Bubión
Startpunt Parkeerplaats achter restaurant Teide

Google Earth Track Garmin Track Google Maps